CDA vrouwen gebruiken hun stem

Donderdag 8 maart is het internationale vrouwendag, maar ook de dag dat het kiesrecht voor vrouwen 100 jaar bestaat. Drie vrouwelijke CDA leden laten zich graag zien. Zij gebruiken hun stem om Hellevoetsluis nog beter te maken. Betrokken bij Hellevoetsluis als zij zijn vertellen ze graag waarom.

Cilia Meerman (midden) is de huidige fractievoorzitter en gebruikt haar stem al jaren in de gemeenteraad. “Ik gebruik mijn stem graag om Hellevoetsluis nog mooier, beter, veiliger, socialer en duurzamer te maken. Het CDA heeft weer mooie plannen voor de komende vier jaar waar ik graag over meepraat.Daarom heb ik mij kandidaat gesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het is immers de gemeenteraad die over al deze onderwerpen die je in het dagelijks leven tegenkomt uiteindelijk de beslissing neemt. Het is van groot belang dat iedereen zijn stem gebruikt op 21 maart.”

Corrie van der Sande (links) heeft een hart voor onder andere milieu, zorg en onderwijs. Door politiek actief te zijn kan ik rechtstreeks invloed uitoefenen op het gemeentebeleid. Daarbij let ik goed op milieu, zorg, onderwijs en economie onderwerpen, maar natuurlijk gaat het ook over vele andere beleidsterreinen. Met in gedachten de principes en plannen waar het CDA voor staat.”

Jessica Diependaal (rechts) ziet graag meer vrouwen in gemeenteraden: “Het is bijna 100 jaar geleden dat het actief vrouwenkiesrecht is ingevoerd. Dat ging niet vanzelf, er is hard voor gestreden. Toch is in de afgelopen 100 jaar het aandeel van vrouwen in de gemeenteraden nooit hoger geweest dan de huidige 28 procent. Wat mij betreft is het tijd voor verandering. Diversiteit is van groot belang, zodat de raad echt een afspiegeling is van onze mooie gemeente.”